Независимо от всичко депутатските заплати си растат. Те ще получат поредно

...
Независимо от всичко депутатските заплати си растат. Те ще получат поредно
Коментари Харесай

Независимо от всичко депутатските заплати си растат

Независимо от всичко депутатските заплати си порастват. Те ще получат поредно нарастване. Причината - по предписание приходите им зависят от тези в публичния бранш, измерени от националната статистика в края на всяко тримесечие. Така заплатите на висшите ни държавници се трансформират четири пъти в годината.

През септември междинната заплата в публичния бранш доближава 1860 лева В края на предходното тримесечие е била 1715 лева

Разчетите демонстрират, че депутатите получават утроената заплата в публичния бранш. Възнагражденията на премиера и на ръководителя на Народното събрание са идентични – те взимат депутатската заплата плюс още 55%. Така те към този момент ще получават по съвсем 8500 лева - с 670 лв. повече, в сравнение с през предходното тримесечие.

Президентът се подписва под две депутатски заплати. През идващите три месеца той ще получава над 11 000 лв.. Досега е взимал малко над 10 000, което значи, че нарастването за него е 870 лв.. Тук не се включват класове за прослужено време и други надбавки, съобщи Нова тв.

А главното заплащане на народните представители ще стане съвсем 5 600 лева при към 5 100 до момента. Това е сумата без спомагателни средства за стаж и участия в комисии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР